Malin är född i Kristianstad och kommer från en familj där alla musicerar. Hennes föräldrar spelar instrument och självklart blev Malin inspirerad av detta. När hennes syster började spela fiol valde Malin som sexåring cellon, vilket blev hennes huvudinstrument. Vid ett samspel med en kompis fick Malin prova på harpan. Hon blev direkt förälskat i den vackra klangen och valde harpa som biinstrument på kommunala musikskolan i Kristianstad.
Under några år hade Malin både cello och harpa som huvudinstrument. Sedan investerade hon i en egen stor pedalharpa och harpan kom helt i fokus. Hon studerade vidare med harpan på St Sigfrids folkhögskola och sedan på Musikhögskolan i Malmö där hon gick utbildningen till orkestermusiker under två år. Hon kompletterade med examen på den pedagogiska inriktningen kulturskolelärare. 2022 gjorde hon via LIMUS sin ABRSM-examen nivå V för harpa och siktar nu på att göra samma examen för cello 2024.
Malin äger flera harpor och gillar att utforska olika genrer. På sin pedalharpa spelar hon framför allt klassisk musik. Som favorit nämner hon Tjajkovski, som var särskilt bra på att bygga in harpan i sina verk, t.ex. i Nötknäpparsviten och Svansjön. Hon spelar också folkmusik på sin lilla klaffharpa och gör ibland överskridande projekt med popmusik eller visor.
Malin frilansar gärna med harpa, cello och sin fasta duo “Dimma”, harpa & flöjt. 2023 blev hon Kristianstads kommuns kulturstipendiat.
Malins mål som lärare är att få fler att uppleva hur lustfylld och härlig musiken kan vara. Hon triggas själv av elevernas upptäckarglädje och kunna se dem utvecklas. Såsom hennes lärare har varit, så vill hon vägleda elevernas resa och vara deras inspiration. På anställningsintervjun pratar vi om att harpan och cellon nästan har försvunnit på vissa håll i Sverige och Malin brinner för att fler människor borde upptäcka vilka fantastiska instrument de är. “Världen behöver fler harpister och cellister”, säger hon.
När Malin inte musicerar tycker hon om att träna på gym, umgås med kompisar och mysa med sina två katter.
Undervisningspråk: Svenska och engelska.